HERINNERINGEN HERENIGD

Ook al is in 2 jaar tijd de totale leegstand in de Plaspoelpolder van bijna 1/3 afgenomen naar een 1/4, er staan nog veel kantoorgebouwen leeg. Enkel het vullen van deze panden is niet voldoende. De Plaspoelpolder moet een prettige plek worden om te verblijven. Kunst, kleur en levendigheid spelen hierbij een belangrijke rol. De Urbanisator Plaspoelpolder heeft daarom een kunstproject in het leven geroepen: Art ImPPPuls. Art ImPPPuls is een wedstrijd waarbij kunstenaars een concept in kunnen sturen dat verbonden is met de Canon van Rijswijk. De inzendingen worden gedurende een maand tentoongesteld in één van de Color Offices aan de de Verrijn Stuartlaan 27.

Wij staan volledig achter dit initiatief en hebben daarom ook een concept bedacht: herinneringen herenigd in de vorm van een Storytelling tentoonstelling met 5 Trotters.

De insteek van dit concept is dat iedere inwoner van Rijswijk één of meerdere herinneringen koestert aan een bepaalde plek in Rijswijk. Herinneringen van lang geleden of meer recente herinneringen. De Storytelling tentoonstelling toont oude beelden in combinatie met nieuwe foto’s van bekende locaties uit de Canon van Rijswijk en geeft hierbij interessante achtergrondinformatie.

Het voordeel van de Trotter die gebruikt wordt voor de tentoonstelling is dat het beeld dubbelzijdig is waardoor de achterzijde bijvoorbeeld ingezet kan worden voor advertenties van ondernemers uit de Plaspoelpolder. Zo combineren we het informatieve aspect met het commerciële.

De tentoonstelling is vrij toegankelijk. Kom jij ook kijken?

storytelling Art impppuls